Tuincenter Janssen Jos & Kris

Tuincenter Janssen Jos & Kris

13 april 2024

Tuincenter Janssen: Onze grote troef is ons praktisch advies

Tuincenter Janssen aan de Dijkstraat in Bree is gevestigd in de oude boerderij van de familie Leyskens die al in 1932 gebouwd werd. Indertijd gold het als een van de modernste boerderijen van het land waar ze zelfs vanuit Mechelen naartoe kwamen om te kijken hoe men het er aanpakte. Later vonden in het gebouw tal van activiteiten plaats, van boerderij over import van maïsdrogers en houthandel tot meststoffenverkoop en finaal een tuincenter waar in mindere mate landbouwers en in grote mate tuinaanleggers en particulieren komen voor zaden, meststoffen, tuinartikelen en vooral … deskundig advies. Door de jaren heen verzamelde Jos Janssen – die het bedrijf overnam van zijn kinderloze oom - immers een enorme kennis en ervaring op het vlak van tuinonderhoud, het aanleggen van gazons en het gebruik van de juiste meststoffen.

Trouwe klanten

“Wij hebben maar één probleem”, vertelt Jos tijdens een gezellige babbel in de keuken van het woonhuis dat grenst aan de shop, “en dat is tijd. Ik run de zaak hier enkel met mijn vrouw Kris en we hebben maar 24 uur in één dag. We kunnen niet alles aan wat we zouden willen, dus heb ik in het verleden vaak moeilijke keuzes moeten maken. Maar we zijn tevreden. We hebben veel trouwe klanten die hier al járen komen. Zowel landbouwers als tuinaanleggers en particulieren. Niet zelden krijg ik de vraag om ons ter plekke te gaan kijken en advies te geven over hoe ze het gazon, de sier- of moestuin het best aanpakken, welke meststoffen ze best gebruiken en zelfs hoe ze een akker het best kunnen bemesten. Het gebeurt vaak dat ik ’s avonds of op donderdag – de vrije dag in de winkel – naar mensen rij om hun probleem te gaan inschatten en advies te geven aan de particulier of aan de tuinaanlegger over hoe ze die optimaal kunnen krijgen.”

Grasspecialist

Dat hij iets kent van meststoffen en gras staat buiten kijf: “Ik leerde veel over gazononderhoud van Jan Sleurs uit Bocholt, een vertegenwoordiger van dé grasspecialist Barenburg én de man die indertijd zowat de vaste adviseur was van voetbalploegen als Anderlecht en KV Mechelen. En zo verzeilde ik in de gazon renovatiebusiness. Gras is namelijk een levend organisme dat voortdurend moet gevoed worden. Zeker in deze warmere winters, wanneer het gras blijft groeien, moet het voldoende voedsel krijgen, anders sterven de oudste blaadjes af met een dor ogende gazon tot gevolg. Hier kan enkel een doordachte gazonrenovatie tot een mooi resultaat leiden. De laatste jaren zien we ook veel aandacht gaan naar de opwaardering van de moestuin. We zien een daling in het aantal klanten met een grote moestuin, maar een merkelijke stijging van mensen met kleine tuintjes, serres of bakken. Men is dan ook steeds meer op zoek naar verse, kwaliteitsvolle groenten en bloemen.”

Maar naast advies kan je in Tuincenter Jos Janssen natuurlijk ook terecht voor dierenvoeders, vijverbenodigheden, zaden, bloemen en plantjes, omheiningen, serres, tuingereedschap, decoratiemateriaal en kerstdennen.

 

Tuincenter Jos Janssen

Dijkstraat 6, 3960 Bree

089 46 50 74

https://tuincenterbree.be/ 

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief