Studio Thien

Studio Thien

13 november 2023

Studio Thien: Jouw plek voor originele cadeaus en studio fotografie

In 1999 nam Els Van Thienen de fotozaak van Rijken in de Meinestraat over. Ze had na haar humaniora fotografie gestudeerd in Genk omdat het een hobby van haar was die ze graag professioneel wilde uitoefenen. Enkele jaren later, in 2004, vestigde ze zich in de Hoogstraat waar de foto- en cadeauwinkel Studio Thien nu nog altijd een veel bezochte zaak is, getuige de vier keer dat we tijdens het vijftien minuten durende gesprek onderbroken werden door klanten.

In Studio Thien kan je terecht voor pasfoto’s, kaders, originele geschenken, snuisterijen en voor fotoreportages, al ligt daar niet alleen meer de focus: “Ik doe het nog altijd dolgraag, mensen fotograferen, maar de winkel is ook een belangrijk onderdeel geworden.”

Op het gemak stellen

Het beroep van fotograaf heeft gedurende al die tijd zwaar onder druk gestaan.

Els: “Mensen kopen dure camera’s en gaan zelf veel fotograferen en dat is prima. Die helpen we graag met hun foto’s af te drukken. We concentreren ons meer op studioreportages in een volledig uitgeruste eigen studio. En één van mijn grootste troeven, zo blijkt, is het feit dat ik mensen op hun gemak kan stellen zodat ze ontspannen zijn als de foto genomen wordt. Veel mensen raken verkrampt zodra ze een camera zien. Het is dan kwestie van ze gerust te stellen en zo natuurlijk mogelijk te laten poseren.”

Originele geschenken

Intussen maakt het fotograferen op zich nog de helft uit van de activiteiten van Els. De andere helft besteedt ze aan haar geschenkenwinkel. Je kan aan de Hoogstraat terecht voor leuke, originele cadeautjes die je elders vrijwel niet vindt.

Els: “Ik schuim regelmatig beurzen in België en het buitenland af op zoek naar originele geschenken en snuisterijen. Ook dát doe ik ontzettend graag: mensen gelukkig maken met een leuk geschenk en dat dan mooi verpakken. Daar word ik blij van. En mijn klanten blijkbaar ook.”

Etalage en sociale media

Die klanten vinden haar winkel doordat ze goed gelegen is in het centrum van Bree: “Mijn etalage lokt vaak mensen naar binnen, zo hoor ik. Maar ik moet ook heel hard inzetten op sociale media zoals Facebook (www.facebook.com/studiothien) en Instagram (www.instagram.com/studiothien) en zo mijn klanten naar de winkel of mijn webshop (www.studiothien.be) proberen te krijgen. Daar kruipt veel tijd en energie in, maar dat is tegenwoordig onmisbaar in je marketing. En het begint goed te lukken.”

En dan komt de volgende klant binnen voor pasfoto’s terwijl een ander koppel zoekt naar een speciaal cadeautje voor een vriendin en dat ook vindt in de vorm van hoogst leuke, originele drinkglazen. Ze vertrekken met een brede glimlach op het gezicht. En Els? Die glimlacht ook van contentement. Alweer een tevreden klant.  

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief