Skinfluence

Skinfluence

2 mei 2024

Skinfluence: “Je huid weerspiegelt wie je bent”

Het moet een van de mooiste en meest intrigerende namen zijn van een schoonheidssalon in de wijde omtrek: Skinfluence. De naam zegt precies wat er staat: je huid heeft invloed op je leven en je leven heeft invloed op je huid. En dat is precies de baseline van moeder Wendy en dochter Iris die sinds november het pand van het vorige New Age aan de Opitterpoort betrekken.

Wendy doorliep een zeer gevarieerd job parcours vooraleer ze haar interesse in schoonheidsverzorging omzette in een heuse carrière.

Wendy: “Het is vanaf dat ik kennismaakte met het merk Hannah dat alles in een stroomversnelling is gekomen en ik voluit professioneel voor schoonheidsverzorging en meer bepaald huidverzorging ben gegaan.”

Dochter Iris was ook al van kinds af aan geïnteresseerd in lichaamsverzorging en specialiseerde zich in voetverzorging. Samen vormen ze een dynamische tandem die vanuit een welbepaalde filosofie werkt.

Hannah

Wendy: “Wij gaan uit van de volledige mens. Wie is die klant, hoe leeft zij, welke zijn haar voedingsgewoontes, hoe staat zij in het leven … Dat zijn allemaal vragen die belangrijk zijn om een klant optimaal te kunnen verzorgen. Hannah is in die optiek een prachtig merk omdat zij ervan uitgaan dat een huid zichzelf kan verbeteren, zonder dat je met apparatuur aan de slag moet gaan. Één van onze paradepaartjes is trouwens de Bindweefselmassage van Hannah. Deze massage stimuleert op een manuele manier de aanmaak van collageen en hyaluron in de huid en is een echte “weldaad” voor de huid. Ze wordt dan ook heel erg gewaardeerd door onze klanten.”

Warm persoonlijk contact

Naast de klassieke schoonheidsbehandelingen, specialiseert Skinfluence zich op huidverbetering bij mensen met een problematische huid. En dat op een fijngevoelige, menselijke manier: “Wij krijgen vaak het compliment dat klanten zich hier dadelijk thuis voelen. Ze appreciëren het warme, persoonlijke contact. Er is hier altijd plaats voor een lach, maar ook voor een traan.”

Verbinding huid-lichaam

“Daarnaast gaan wij uit van een holistische benadering, van de mens als geheel waarbij we ervan uitgaan dat de huid in verbinding staat met de rest van het lichaam en dat bijvoorbeeld darmklachten, emoties of de mentale toestand van iemand een directe invloed kunnen uitoefenen op de huid. Het basisprincipe is: als je jezelf niet goed voelt, kan je er ook niet goed uitzien. Het gebeurt niet zelden dat we bijvoorbeeld tijdens een masker een korte meditatie doen met de klant. En die reageren daar meestal zeer positief op.”

Iris: “Stress kan bijvoorbeeld resulteren in puistjes of eczeem. Dan moet je niet enkel de huid maar ook de stress aanpakken.”

Verder kijken dan enkel de huid

Wendy: “Bij Iris zelf zijn we er na een half jaar bij uitgekomen dat haar problemen in haar gezicht afkomstig waren van haar darmen en dat zij intolerant is voor bepaalde stoffen. Dus kunnen we dat doelgericht aanpakken. We proberen altijd verder te kijken dan de huid alleen. De huid is immers een weerspiegeling van je leefgewoontes. Vandaar onze slogan: Beauty is not a gift, it is a way of living.

Skinfluence

Opitterpoort 51
3690 Bree

0496/10 70 58

Skinfluence Huidcoachpraktijk - Bree

facebook.com/skinfluencehuidcoachpraktijk

instagram.com/skinfluence_huidcoachpraktijk

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief