Madrico NV

Madrico NV

12 juni 2024

Nieuwe hallen én nieuwe afdeling gereedschappen!

Oudere Breeënaren zullen zich zeker nog de ijzerwaren- en gereedschapswinkel Gustje Hendrix in de Nieuwstadstraat herinneren. Je kon er naast boren, schoppen, harken, schroeven, vijzen ook een klein zakje nageltjes kopen voor enkele franken.

Die tijd ligt al lange tijd achter ons. Intussen werd de zaak – die ruim honderd jaar geleden opgericht werd – opgedeeld in drie: een afdeling Metaal en Gas, een afdeling IJzerwaren en Gereedschappen en een afdeling Groothandel.

Gereedschappen terug

De afdeling Metaal en Gas ging verder onder de naam Madrico en werd geleid door Jasja Hendrix en zijn vrouw Natasja. De Groothandel ging naar Jesco en de gereedschapszaak werd verder gezet door Suma. Die verkocht de zaak echter vorig jaar aan een bouwgroothandel

Dochter Daphne is inmiddels de vijfde generatie en neemt de verantwoordelijkheid over de ijzerwaren en de gereedschapsafdeling (Material handling & tools afdeling). Deze afdeling opend vanaf maandag 17 juni 2024 met kortingsdagen van 19 tot en met 21 juni 2024!

Daphne Hendrix: “We kregen steeds meer vragen van klanten naar gereedschappen, vandaar dat we besloten hebben om die afdeling terug naar hier te halen.”

En dus werd naast de bestaande zaak één splinternieuwe hal gebouwd om zowel de geplande uitbreiding als de extra afdeling in onder te brengen.

Familiale karakter

Daphne: “Omdat klanten bij de overgekochte afdeling het familiale aspect miste dat zo kenmerkend is voor onze zaak, hebben we besloten om de afdeling terug naar hier te halen. Dus vanaf nu kan je bij ons terug terecht voor gereedschappen, maar ook voor een zakje nageltjes of een doosje bouten.”

Natasja: “Dát en het feit dat je hier kwalitatieve merken kan kopen aan betaalbare prijzen was altijd al onze grote troef en dat blijft zo. Veel klanten appreciëren ook dat ze hier nog persoonlijk uitleg krijgen bij de apparaten of gereedschappen die ze kopen. Ze kunnen ook altijd terugkoppeling krijgen. Dat is een troef, want anders kunnen ze die producten net zo goed online kopen.”

Opleiding

Daphne: “Ik ben intussen volop opleidingen aan het volgen bij onze leveranciers om al die apparaten en gereedschappen perfect onder de knie te krijgen. Dát, en het contact met de klanten maken dat ik dit bijzonder graag doe. Ik heb hier als kind trouwens altijd rondgelopen. Ik had een heel hechte band met mijn opa en ik denk dat die me toch wel een beetje in deze richting gestuurd heeft. Hij zei altijd dat ik hier zaakvoerder moest worden. Ik heb dat altijd wat afgehouden, maar uiteindelijk ben ik er toch ingerold. En eenmaal dat ik hier zat voelde het onmiddellijk vertrouwd aan. En zeker nu de gereedschappen er bij komen voel ik me helemaal als een vis in het water.”

www.facebook.com/madriconv

www.madrico.be

info@madrico.be

Peerderbaan 113, 3960 Bree

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief