Lingerie Imago

Lingerie Imago

4 oktober 2023

Lingerie moet vooral comfortabel zitten!

Op 1 oktober was het 25 jaar geleden dat Lut Damen Lingerie Imago opende in Bree. Op 17 november wordt dat gevierd met allerhande acties. Nochtans liet niets uitschijnen dat Lut in de lingerie business zou terechtkomen. In de humaniora volgde ze de afdeling Sociaal Technisch, daarna studeerde ze Technologie aan het HIK (nu Thomas More Hogeschool) in Geel om vervolgens aan de slag te gaan op de HR-afdeling van een bedrijf in Maaseik. Maar dat ging helaas dicht.

Tot ze op een bepaald ogenblik – hoogzwanger - in Neerpelt een lingeriezaak bezocht en spontaan tegen de uitbaatster zei: “Dit is mijn droom.”

Het antwoord kwam meteen: “Als je wil kan je na je bevalling hier komen werken.” Zo geschiedde en Lut ging deeltijds aan de slag. Maar na twee jaar kriebelde de zelfstandigen-microbe zo hard dat ze besloot om zelf een zaak te openen.

Maar vermits ze nog in de zaak van haar man meedraaide, kon ze niet ál haar tijd vrijmaken voor de winkel die ze in Bree wou openen. En dus zocht en vond ze een compagnon in Els.

Door onderling overleg, naar aanleiding van familiale omstandigheden, besloot Els om na zes jaar uit de zaak te stappen. Na lang aarzelen en een overtuigend gesprek met haar vorige werkgeefster, besloot Lut om alleen verder te doen. Ze kocht het pand in de Opitterstraat en wierf meteen een verkoopster aan want: “Ik had intussen twee kinderen en ik heb altijd gezegd dat ik er voor hen zou zijn. En dat heb ik consequent volgehouden. Ook nu werk ik niet elke dag omdat ik naast werken ook wil genieten van het leven en mij zo ook volledig kan concentreren bij de aankoop van nieuwe collecties. Ik doe dit werk ontzettend graag en haal mijn voldoening uit de tevredenheid van mijn klanten. Als ik iemand hier in de winkel hoor zeggen dat ze al jaren eerder naar hier had moeten komen, dan voel ik mij top.”

Lingerie is een delicaat product. Heb je vaak te maken met body shaming? Vrouwen die absoluut niet tevreden zijn met hun lichaam en daar ook nog op aangesproken worden?

“Oh ja. Ik probeer daar heel gewoon mee om te gaan. Ik heb ook geen perfect lichaam en dat zeg ik dan ook altijd. Ik probeer ze altijd gerust te stellen, met hen in gesprek te gaan en ben soms zelfs een beetje psycholoog. Ik focus altijd op het esthetische, maar zeker ook op het comfort dat lingerie moet geven. Een beha kan zo mooi zijn als wat, als ie niet comfortabel zit, wordt het niet gedragen.    Dát is mijn prioriteit. De BH moet goed zitten, naar de rest van het lichaam kijk ik niet, zie ik gewoonweg niet.”

Er bestaan wellicht ook modetrends in lingerie?

“Ja. En die volgen voor een groot stuk de algemene mode. Je ziet de modekleuren van elk seizoen ook terugkomen in lingerie en badmode.”

Krijg je hier ook mannen over de vloer?

“De meeste mannen komen voor een cadeaubon of een lingeriesetje voor hun vrouw. Hierbij kunnen wij hen juist adviseren omdat wij met een klantenbestand werken. Wij weten welk model en snit bij haar past zodat hij het perfect cadeau kan geven en zij zich op en top vrouw kan voelen.

Check de social media kanalen van Lingerie Imago om op de hoogte te blijven van alle feestelijkheden!

www.imago-lingerie.be

Facebook imago-lingerie

Instagram imago-lingerie

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief