Kledingzaak Magnifique

Kledingzaak Magnifique

17 oktober 2022

Kledingzaak Magnifique haalt een stukje Nederland naar Bree!

Rebecca van der Horst brengt een stukje Nederland naar Bree. Ze komt uit Venlo en baat kledingwinkel Magnifique uit, een winkel met Nederlandse merkkleding voor alle leeftijden, benadrukt ze tijdens ons gesprek: “Ik ben hier in 2020 begonnen met de focus op kleding voor jongeren, maar heb gaandeweg gemerkt dat ook andere generaties passeerden. En dus heb ik me aangepast.”

Ze had vroeger in Nederland al een kledingwinkel. Maar toen ze haar ouders volgde naar Kinrooi, begon ze te werken bij een slager. Later volgde ze opleiding schoonheidsspecialiste en opende een eigen praktijk. Maar de mode liet haar niet los. Eerst wilde ze het combineren met haar schoonheidssalon, maar dat bleek praktisch niet haalbaar. Dus zou het toch opnieuw een kledingwinkel worden. In Maaseik, zo was de bedoeling. Maar toen haar boekhouder haar attent maakte op het feit dat Bree iets levendiger is dan Maaseik, verkaste ze naar Bree waar ze het pand van Elvire Coenen in de Kloosterstraat kocht. En daar is nu haar kledingzaak Magnifique gevestigd.

“Bree leeft zonder twijfel veel meer dan Maaseik”, zegt ze, “maar ik heb het toch kwaad gehad. Ik opende in 2020, vlak voor corona. In november moest ik een maand sluiten, net voor de eindejaarsverkoop. En toen kwam de heraanleg van het centrum van Bree zodat ik vier maanden in de smurrie zat en maar weinig klanten zag passeren.”

Maar zoals iedere goede ondernemer wist ze dat ieder nadeel een voordeel heeft en begon ze een webshop die haar over de moeilijke periode heen hielp: “Het rare is dat ik vrijwel alleen Nederlandse klanten heb in mijn webshop. Belgen komen nog altijd liever zelf eens langs om te babbelen en te kijken en passen. Intussen is de verkoop weer redelijk op gang gekomen, zodat ik hoop dat de moeilijkste periode achter mij ligt.”

In de fleurige, open winkel in de Kloosterstraat  kan je terecht voor tal van merken van meisjes-, dames- en jongenskleding. En voor schoenen en wasparfum.

Voor dameskleding vind je er de merken Nikkie, Jacky Luxury, Fifth House en Cluca. Voor meisjes gaat het over Nono, NoBell, NIK&NIK en Jacky Girls. Voor jongens biedt ze de merken Le Garcon, Seven One en NIK&NIK aan.

Op www.magnifique-kleding.be kan je de hele collectie bekijken en tevens online shoppen.

Magnifique

Kloosterstraat 15

Bree

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief