JBC & CKS Bree

JBC & CKS Bree

6 september 2023
Bree is een heel aangename stad!

Maddy Verachten van JBC/CKS is wat verlaat door het slechte weer. Maar geen nood, ik krijg een krentenkoek aangeboden om de tijd te doden. Die liggen er gratis, wellicht voor de mama’s en papa’s die op de deze ochtend van 1 september geen tijd hadden om te ontbijten, druk als ze waren om de kinderen naar de eerste schooldag te loodsen. Wellicht in een JBC-outfit.

Maddy is een bezige bij. Ze is gerante van maar liefst vier JBC-vestigingen, waarbij die van Bree ook nog eens een filiaal van CKS erbij kreeg. Ze rijdt van Bree naar Hasselt en Paal om alles in goede banen te leiden: zijn de collecties mooi genoeg gepresenteerd, is de opstelling van het VM gebeuren (visual merchandising) goed, ziet de winkel eruit zoals hij er moet uitzien, zijn de medewerkers tevreden en goed bezig…? En op zaterdag en zondag mengt ze zich in haar winkels graag tussen de klanten om te peilen naar de tevredenheid. Een rustdag? “Maandag” zegt ze en tovert een stralende glimlach tevoorschijn. Het mag duidelijk zijn, Maddy is een gedreven maar ook zeer tevreden vrouw.

Ze begon na de economische afdeling in de humaniora meteen als achttienjarige te werken in kledingwinkels. Als verkoopster én als gerante. Zes jaar geleden solliciteerde ze bij JBC en werd prompt aangenomen.

-    Waarom solliciteerde je bij JBC?

Omdat het een Belgisch, lokaal ingesteld bedrijf is met een heel speciale familiale sfeer. Zij gaan op een heel bepaalde manier om met hun teams en dat sprak mij ontzettend aan. En is na zes jaar nog altijd zo. Er wordt naar ons geluisterd en met onze mening wordt dan ook rekening gehouden.

-    Je zit naast je twee winkels in Hasselt en eentje in Paal ook in Bree. Is Bree een shoppingstad?

Ik vind van wel. Bree is een heel aangename stad met ruim voldoende aantrekkingskracht voor het winkelende publiek. We appelleren aan de Noord-Limburgers, maar ook aan de Nederlanders. We liggen hier niet zo ver van de grens en zien regelmatig Noorderburen over de vloer komen. En veel toeristen, zeker met het weer van de afgelopen weken.

-    Welk soort publiek trekt JBC aan?

Een heel gevarieerd publiek gaande van kinderen tot hun moeders en zelfs vaders. We zijn een familiewinkel. We hebben een heel grote baby- en kindercollectie. Onze stijl gaat van casual tot casual chic, zeker in tijden van de communies. En met CKS erbij mikken we ook op een meer exclusievere collectie waarbij vooral de kleuren, stofkeuze en de modeaspecten opvallen. De CKS-collectie bevindt zich hierdoor in een iets hogere prijsklasse, maar we merken dat het publiek van CKS ook makkelijk overstapt naar de JBC-collectie en andersom.

-    Jullie werken vaak met bekende figuren die dan een exclusieve kledinglijn uitbrengen via JBC. Dit jaar is dat Camille. Merk je dat in de verkoop?

Oh ja, vooral de jeugd komt voor CAMILLE. De samenwerking met Vlaanderens grootste popzangeres zorgt iedere keer voor een boost in bezoekers en verkoop. Het voordeel van JBC is dat het familiebedrijf altijd op langere termijn samenwerken met BV’s. Er zit een zekere stabiliteit in en dat zorgt voor terugkerende, tevreden klanten.

www.jbc.be

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief