Gastro Kado

Gastro Kado

12 december 2022

Gastro Kado: de verswinkel!

Christel en Mark van Gastro Kado zijn ondernemers pur sang. Ze volgden allebei hotelschool en deden tijdens weekends ervaring op in de horeca. Marc werkte op zijn 18de bijna een jaar voor een gerenommeerde traiteur, samen waren ze aan de slag in ‘t Appeltje in Bocholt, baatten een jaar lang het Ellekenhuys uit en volgden toen de drang van Mark om een eigen zaak te beginnen. Na wat rondkijken besloten ze om de oude Dial in Bree te kopen en daar een eigen traiteurszaak te beginnen.

Christel: “We hadden niets, maar een ondernemer uit Bree heeft ons toen op weg geholpen in ruil voor ondersteuning bij het opstarten van zijn eigen café. Met bijkomende steun van broer Geert slaagden we erin om onze eigen traiteurswinkel te openen, tot afgrijzen van de mama van Marc die zich afvroeg wie in godsnaam soep of warm eten ging kopen in een winkel. Zij noemde dat toen luie wijvensoep (lacht).”

Bekend tot ver buiten Bree

Mark: “We hebben het toch geprobeerd. Het was moeilijk in het begin en de eerste maanden hebben we kilo’s eten moeten weggooien. Maar we hebben doorgebeten, zijn blijven investeren in verse maaltijden en op een bepaald moment is het in gang geschoten. In die mate zelfs dat we klanten hadden van ver buiten Bree. Nu nog zijn er mensen uit bijvoorbeeld Weert of Zutendaal die hier iedere week iets komen halen.”

Basket

Mark: “Op een bepaald moment zijn we gevraagd om de seats van de basket te doen en dat heeft ons helemaal op de kaart gezet. Dat was de versnelling die we nodig hadden. In eerste instantie ging het om zo’n honderd seats, maar na een tijdje waren het er telkens meer dan vijfhonderd. Daar hebben we echt het verschil kunnen maken.”

Armbreuk leidt tot gin

De zaak bloeide, tot Mark op een gegeven moment een gecompliceerde breuk aan zijn arm opliep en hij niet meer zo actief in de keuken kon meedraaien. Tijdens zijn vele verblijven in het ziekenhuis verdiepte hij zich in gin en begon Gastro Kado zich ook te profileren als een gin center. En ook dat werd een succes en niet alleen met gin maar ook met de betere wijnen. Ook dat behoort nu nog altijd tot core business van het bedrijf: de betere drank, de fijnere culinaire specials zoals truffels en verschillende soorten kaviaar en verse maaltijden.

Een babbeltje en een warme maaltijd

Christel: “En zowel grootmoeders gerechten als de modernere keuken. En dat voor iedereen. We bedienen hier families, singles maar ook een groot aantal oudere mensen die hier komen voor een babbeltje en een warme maaltijd. En dat kan best één schelletje hesp of enkele patatjes en een beetje groente en een klein stukje vlees zijn. De klanten vragen en wij leveren. Ook op vlak van feesten: de mensen mogen rustig vragen wat ze willen, als het in onze mogelijkheden ligt, dan verzorgen we dat.”

Naar het eindejaar toe pakt Gastro Kado weer uit met een uitgelezen aanbod aan gerechten, dranken en menu’s. Je vindt er alles over in de folder op de Facebookpagina Gastro Kado.

Gastro Kado

Stationswal 4, Bree

089 46 63 56

info@gastrokado.be

www.facebook.com/GastroKado

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief