Frituur Danielle

Frituur Danielle

13 juni 2022

Als gediplomeerde schoonheidsverzorgster die vlot drie talen, spreekt, via een job als accountant voor snoepgoed uiteindelijk frituriste worden, geef toe: het leven van Danielle Ramaekers kan je niet echt als saai bestempelen. 

Tweeëneenhalf jaar baat ze frituur Danielle (vroeger ’t Hoekske) in de Nieuwstadstraat nu uit. Geen gemakkelijke jaren, zegt ze zelf: “Ik ben begonnen in januari 2020. En toen kwam half maart de corona pandemie er aan. De twee volgende jaren waren er ook van vallen en opstaan wegens corona. En toen die pandemie eindelijk ging liggen, brak de oorlog in Oekraïne uit met gigantische prijsstijgingen tot gevolg. Ik moét volgen met mijn prijzen, want op dit moment verkoop ik met verlies.”

- En dan hebben we het niet gehad over de opening van de McDonalds.

“Goh ja! Ik heb dat de eerste dagen fel gevoeld. Maar ik heb vooral oudere mensen als klant en die zijn vrijwel allemaal terug gekomen. Waarvoor bedankt, trouwens.”

- Hoe ben je eigenlijk terecht gekomen in deze frituur?

“Ik werkte sinds 2001 al na mijn uren in ’t Pistoleeke. Daar heb ik de knepen van het vak geleerd en gezien dat ik dat graag deed. Als accountmanager zat ik constant op de baan om klanten te bezoeken. Dat menselijk contact vond ik top. En dat heb je in een frituur ook. Maar om dan zelfstandig te worden … Na een reorganisatie ben ik mijn job bij mijn vorige firma kwijt geraakt. Ik heb een tijd gestempeld, maar daar werd ik gek van. Toen mijn vriendin dit pand kocht vroeg ik of ze een frituur wou beginnen. “Maar nee, joh!” zei ze, “Ik heb dat voor jou gekocht zodat je een zinnige bezigheid hebt. En voilà, hier sta ik dan.”

- Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Ja, het is geen easy job. Als je makkelijk en snel rijk wil worden moet je dit niet doen. Ik ben van ’s morgens acht uur bezig met de voorbereidingen. Groenten prepareren, sauzen maken, eigen gerechten bereiden, frieten voorbakken, poetsen … En dan begint het nog maar hé. Maar ik klaag niet. Ik doen het ontzettend graag.”

- Eet je zelf veel frieten?

Nee, eigenlijk niet. En ook geen snacks behalve af en toe een kaaskroket. Of die nieuwste: de aspergekroket. Die is héél lekker.”

- Smakelijk!

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief