Floralux Bree

Floralux Bree

2 mei 2022

Moederdag komt eraan en dan is het weer alle hens aan dek geblazen in de bloemenwinkels. Ook zo bij Floralux. 

Meer dan 60 jaar

Mylène en Robert stapten zo’n 40 jaar geleden in de zaak die Mylènes vader in 1960 in de Opitterstraat oprichtte. Mylène was eerst niet van plan om de zaak over te nemen, maar toen het bedrijf waar manlief Robert werkte dreigde te sluiten, besloten ze in 1994 om toch samen de sprong te wagen en de bloemenzaak over te nemen. Mylène nam verlof zonder wedde en ging twee jaar les volgen aan de bloemistenschool. En ze hebben er nooit spijt van gehad. 

Drukke week

Mylène: “We doen het nog altijd graag, ook al is het ook zwaar werk. We gaan op maandag naar de veiling in Nederland voor verse bloemen. ’s Anderendaags beginnen we om zes uur ’s morgens de bloemen te verwerken in boeketten. Op woensdag en vrijdag gaat Robert alleen omdat ik dan de winkel moet open houden. Ik bedien dan de klanten, maar maak tussendoor ook constant boeketten om de aanvoer in de winkel op peil te houden. Maar dat geldt wel alleen maar in ‘gewone tijden’. Met Kerstmis, Moederdag, Allerheiligen of secretaressedag is het hier alle hens aan dek. Dan zijn het korte nachten.”

De roos

“De populairste bloem is en blijft de roos. Rode rozen dan. Een gele roos krijg ik aan de straatstenen niet kwijt. Blijkbaar is geel de kleur van de haat. Raar is dat, want met Pasen verkopen we héél veel gele bloemen. Met Kerstmis zijn het dan weer vooral rode exemplaren. Een opvallende rage, vooral bij de jongeren, zijn de plukboeketten waar allerlei soorten kriskras door elkaar zitten alsof ze vers geplukt zijn. Wat ook sinds corona in de lift zit, zijn de online bestellingen van boeketten. Met topdagen zoals Moederdag rijden we zelfs met drie wagens rond. Dat zit er dus weer aan te komen.”

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief