Er waren eens 2 zussen. Boetiek Madelief!

Er waren eens 2 zussen. Boetiek Madelief!

4 juli 2022

Boetiek Madelief is lang gekoesterde droom van 2 zussen

Boetiek Madelief in de Opitterstraat is een mooie, frisse verschijning. En dat kan ook gezegd worden van de zussen Hannah en Sara Serroyen die deze kledingzaak voor dames uitbaten. In hun vrije tijd nog wel! Hannah werkt namelijk in de zorg in Achel en Sara is juf in het laatste studiejaar op de lagere school van Grote Hei in Neerpelt.

Betaalbare Italiaanse damesmode

Sara: “Wij zijn altijd super geïnteresseerd geweest in mode. Een van onze favoriete boetiekjes was een kleine zaak in Achel. Na een van onze bezoekjes tijdens corona zeiden we tegen elkaar: ‘Zou dat niks voor ons zijn?’ We zijn ons dan beginnen informeren, hebben collecties en een pand gezocht en kwamen in Bree terecht omdat hier relatief weinig boetieks zijn die betaalbare Italiaanse damesmode verkopen.”

Geen klassieke boetiek

Madelief is geen klassieke boetiek. Een van hun troeven is het op zeer regelmatige basis veranderen van collectie. De zussen schuimen beurzen en modehuizen af, steeds op zoek naar collecties die in Bree en omgeving bijna niet te krijgen zijn. Daarnaast zetten ze zwaar in op sociale media en op beleving: “Iedere maand hebben we op vrijdag een belevingsavond. De eerste keer kwamen er zes geïnteresseerden, vorige keer waren we met meer dan dertig.”

Toekomstplannen

Of ze er ooit volledig van willen leven weten ze nog niet: “We doen onze huidige job nog veel te graag. Maar we stoppen ook niet met de winkel.” Ten bewijze daarvan hebben ze een pand gekocht in de Gerdingerstraat waar ze vanaf 1 augustus de nieuwe Madelief openen met naast betaalbare dames- ook meisjeskleding.

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief