Pacquée: Ik wil mijn klanten doen stralen!

Pacquée: Ik wil mijn klanten doen stralen!

15 augustus 2023

Ann Pacquée droomde er als kind van 12 al van om in  een kledingwinkel te werken. Ze voegde al vrij jong de daad bij het woord en ging aan de slag als verkoopster in diverse kledingwinkels om uiteindelijk haar ultieme droom in vervulling te brengen: een kledingwinkel in Bree onder haar eigen naam: Pacquée. We schrijven 21 augustus 1998 zodat de winkel dit jaar 25 jaar bestaat. Dat wordt op 7 september gevierd met een Fashion Show in Oud Bree tijdens een superleuke avond vol fashion, drinks, appetizers & fun. Dé ideale gelegenheid om in leuk gezelschap de nieuwste herfst- en wintertrends te ontdekken.

-    Wat spreekt jou zo aan in mode, in een kledingwinkel?

Ann: Ik vind het ontzettend fijn om mensen mooi te maken. Om hen aan te kleden op een manier die hen doet stralen. Als ze dan als hun stralende zelf de winkel verlaten, dan voel ik mij goed. Ook als ik klanten op feestjes of op restaurant tegenkom in een outfit die ze bij mij gekocht hebben en ik zie dat ze zich daar supergoed in voelen, dan straal ik zelf ook.

-    Je hebt een heel pak vaste klanten die ieder jaar terugkomen. Eng idee waarom ze zo trouw blijven?

Ann: Ik denk omdat ik altijd eerlijk ben. Als ik vind dat iemand niet staat met een kledingstuk dat ze willen kopen, dan zeg ik dat ook eerlijk en argumenteer ik dat. Ik durf ook zeggen dat een bepaald stuk hen niet flatteert en vraag dan of ze een ander kledingstuk willen proberen wat beter bij hun past. Klanten meerdere kledingstukken laten passen tot we de juiste combinatie gevonden hebben is voor mij geen probleem, ik neem graag de tijd voor mijn klanten. Ik merk dat men dat heel erg apprecieert. Uiteraard valt over smaak niet te discussiëren. Vaak krijg ik achteraf te horen dat ze blij zijn met de combinatie die we in de winkel gekozen hebben, en dat ze heel wat complimentjes hebben gekregen. Dan weet ik weer waarom ik het doe.

-    Van waar komen jouw klanten?

Ann: Dat is heel gevarieerd. Uiteraard veel mensen uit Bree, maar ik heb ook klanten uit de omliggende gemeenten en zelfs uit Hasselt of Bilzen. De meesten daarvan komen door mond-tot-mondreclame. Er zijn ook meisjes die met hun moeder langskomen en later ook zelf klant worden.

-    Waar doe je je inspiratie op? Op modebeurzen?

Ann: Modebeurzen bezoek ik maar heel zelden omdat je daar overdonderd wordt door het aanbod. De meeste inspiratie doe ik op in andere winkels. Eenmaal per seizoen bezoek ik grotere steden om dan in gerenommeerde kledingzaken ideeën op te doen. De focus ligt steeds op Belgische merken, ik heb nu eenmaal een hart voor Belgische labels en dit vanwege hun kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid. Ze zijn tijdloos en evenzeer verfrissend. De Belgische mode staat wereldwijd hoog aangeschreven.

-    Je moet je wel goed informeren, want je moet meer dan een half jaar op voorhand je bestelling doorgeven. Hoe weet je of een bepaalde collectie zal aanslaan of niet?

Ann: Ik ken mijn klanten uiteraard zeer goed en weet wat zij willen en waar zij mee staan. Maar het blijft toch af en toe gokken. Ik lig er soms nachten van wakker. Maar dat hoort bij de job, net zoals de boekhouding verzorgen. Dat doen mijn man en ik ook zelf omdat ik constant voeling wil houden met de zaak. Ik wil op ieder moment weten waar ik sta.

-    Je bent nu 25 jaar bezig. Hoe lang blijf je het nog doen?

Mijn man gaat binnen enkele jaren op pensioen, maar ik heb hem al gezegd dat ik nog lang niet klaar ben om met de winkel te stoppen. Ik blijf hopelijk nog lang genoeg gezond om de winkel te blijven doen.

-    Succes daarmee.

Toegangskaarten voor de Fashion Show in Oud Bree op 7 september zijn aan €35 verkrijgbaar in de winkel. Voor dat geld krijg je naast versnaperingen en drankjes ook een kortingsbon van 25 euro, te gebruiken bij de aankoop van 2 stuks voor 25 november 2023.

Pacquée - Witte Torenwal 1 – Bree

089 46 82 29

info@pacquee.be

www.pacquee.be

Facebook boetiek Pacquée

Instagram boetiek Pacquée

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief