BERGER.skinbalance

BERGER.skinbalance

24 april 2023

BERGER.skinbalance in Bree: de enige Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie®️ in België 

Als u dit leest heeft Annelien Berger van het gelijknamige schoonheidssalon ‘BERGER.skinbalance’ op de Kruittorenwal net de vijfde verjaardag van haar zaak gevierd. En wat meer is, in mei mag ze zelf dertig kaarsjes uitblazen. Voldoende redenen dus om een bezoek te brengen aan deze – toch wel unieke – skin care kliniek in hartje Bree. 

Geen klassieke schoonheidsspecialiste

Annelien: “Ik ben geen klassieke schoonheidsspecialiste. In het middelbaar volgde ik de opleiding ‘Bio-Esthetiek’, daarna ben ik afgestudeerd als graduaat psychiatrisch verpleegkundige. Maar toen begon het toch weer te kriebelen om terug de schoonheidsverzorging in te gaan. Na een bijscholing pedicure volgde ik en ten slotte in Utrecht, Nederland een opleiding Medisch Schoonheidsspecialiste Dermatologie®️ bij U-Consultancy*. Ik ben momenteel de enige in België die zo’n opleiding gevolgd heeft.”

Professioneel advies

“Als medisch schoonheidsspecialist ben ik in staat om professioneel advies te geven en bezit ik ruime kennis van zaken. Daarnaast heb ik ook de nodige deskundigheid van de medische aspecten van de huid en ben ik volledig op de hoogte van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten. Hoewel ik nauw samenwerk met dermatologen, huisartsen en andere professionals, schrijf ik geen medicatie voor. Wel heb ik een signalerende functie, waardoor bijvoorbeeld diverse huidproblemen in een vroeg stadium ontdekt kunnen worden. Ik focus mij dus op het verkrijgen van een gezonde huid en het herkennen en oplossen of doorverwijzen van huidproblemen.”

Voor iedereen

“Maar dat wil niet zeggen dat ik mensen uitsluit, ik behandel iedereen. Ik doe het werk van schoonheidsspecialiste heel erg graag. De klassieke gezichtsbehandeling of gespecialiseerde voetverzorging kan je hier ook krijgen. Mijn voordeel is dat als er zich huidproblemen voordoen, ik die makkelijker kan herkennen en behandelen. Zo kan ik iemand helpen bij acné of met steelwratjes die ik zelf mag verwijderen. Maar ik verwijs ook klanten door naar een dokter of dermatologe. Op hun beurt verwijzen dokters sommige van hun patiënten ook naar mij. Ik ga dus iets verder dan gezichtsverzorging, make-up of nagels verzorgen. Maar ik wil er op drukken dat mensen hier ook kunnen komen om zich eens lekker ontspannen te laten behandelen en dat ik dat ook ontzettend graag doe. Ik wil gewoon dat de mensen zich hier goed in hun vel voelen.”

Dicht bij de klanten

“Ik heb er bewust voor gekozen om mij in Bree te vestigen, want ik ben van hier. Ik ben begonnen met ambulante behandelingen en dat gaat natuurlijk het beste als je in je omgeving blijft. Ik heb me pas twee jaar geleden hier gevestigd, Kruittorenwal 12. En waarom in Bree? Omdat ik kort bij mijn bestaande klanten wilde blijven. De agenda is intussen goed gevuld, daar ben ik wel blij om. Ik had al een mooie klantenportefeuille toen ik ambulant mensen behandelde. Maar om dan een vaste praktijk opgevuld te krijgen, dat is nog een andere zaak. Maar kijk, het gaat voortreffelijk. Gelukkig.”

BERGER SKINBALANCE

Kruittorenwal 12
3960 Bree

0491 19 39 02
www.berger.care
info@berger.care

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief