AD Delhaize Bree

AD Delhaize Bree

11 december 2023

AD Delhaize Bree: kwaliteit, gezelligheid en service! 

Sinds enkele jaren kunnen we in Bree ook gaan winkelen in de Delhaize. Daar waar vroeger veel Breeënaren op zondag naar Bocholt trokken, kunnen ze al een hele tijd aan de Toleikstraat in Bree terecht. Al was dat in eerste instantie niet voorzien. Brecht Martens en Eef Swinnen, zaakvoerders: “Normaal was het stuk grond voorzien voor een vestiging van Alvo. Maar omdat de Alvo in Neerpelt slecht draaide, heeft de projectontwikkelaar het aangeboden aan Delhaize. En die kwamen bij ons terecht met de vraag of we in Bree ook een filiaal wilden openen.” 

En? Was het een onmiddellijk succes? 

“Nee, de beginjaren waren moeilijk. Temeer omdat we al veel klanten van Bree in Bocholt mochten ontvangen. Maar we hebben er hard aan gewerkt en momenteel zijn we tevreden.”

Is er een groot verschil tussen de shoppers uit Bocholt en Bree? 

“Ja, toch wel. De meest opvallende verschillen zijn de directheid van de Breese klant en het verschil in besteding. De klant in Bree weet ook goed wat hij wil en winkelt vaak met een vast boodschappenlijstje. Het gemiddeld inkomen in Bree ligt bijna vier procent hoger dan in Bocholt, wat ook resulteert in een ander aankoopgedrag.”

De laatste tijd stond Delhaize in het middelpunt van de belangstelling door de verzelfstandiging van 126 winkels. Heeft dat hier impact gehad?  

Jazeker. Vooral de onduidelijkheid over het feit of de winkel open zou zijn en of er alles te verkrijgen was. Op het nieuws toonden ze beelden van lege rekken in een Brusselse Delhaize en dan gaan de mensen er vaak vanuit dat het zo ook in Bree en Bocholt zou zijn. Wat niet het geval was. Allez, misschien een beetje wat de verse verpakte groenten betrof, maar voor de rest niet. Maar als je de perceptie tegen hebt, dan sta je machteloos. 

Het ging voor een stuk over het kunnen aanschaffen van lokale producten. Welke lokale producten zijn belangrijk in jullie winkel? 

We verkopen Steinberg eieren uit Bree, hebben een lokale ijsproducent, en uiteraard verkopen we ook Ops-ale. We vinden het lokale aspect ook zeer belangrijk, daarom bieden we ook vers brood aan van een bakkerij uit de omgeving en in de zomer halen we de asperges en aardbeien ook rechtstreeks van lokale telers. Maar daarnaast staan we altijd open voor extra voorstellen. 

Je zit in Bree met verschillende prijsbrekers. Hoe wapen je je daartegen?  

Wij weigeren om mee te gaan in het prijsopbod. Dat kunnen we ook niet zonder onze ziel te verloochenen. Wij trachten ons daartegen te wapenen door een uitstekende kwaliteit van de producten, een breed assortiment, een hoge graad van service en door de gezelligheid van de winkel.

Hier werken alleen maar goed opgeleide, vriendelijke mensen. Als een klant bij onze bedieningsstand komt en bepaalde producten niet kent, dan mag het ook altijd even geproefd worden, het is belangrijk dat je weet wat je koopt. Dát is een van de voorbeelden van hoe we ons willen onderscheiden. Bovendien zijn de prijsverschillen niet zo groot als algemeen wordt aangenomen. Zeker de huismerken worden nu in de winkel aangeduid als Kleine Leeuwtjes, zelfs test aankoop gaf aan dat dit een de enige eerlijke koopkrachtactie was waarbij de klant zijn voordeel kan doen. Delhaize had vroeger de naam om duur te zijn en die perceptie hebben we nog altijd tegen. Terwijl die verschillen al lang niet meer zo groot zijn.  

Delhaize Bree 

Toleikstraat 15, 3960 Bree

delhaizebree.be

www.facebook.com/delhaizebree

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief