Bree centrum Kermis (oktober)

Bree centrum Kermis (oktober)

Van zaterdag 1 t/m maandag 3 oktober 2022. Telkens van de namiddag.

De kermisuitbaters nodigen op de eerste zondag van oktober de liefhebbers van opwindende attracties, schietkramen, draaimolens, smoutebollen, suikerspinnen en ander lekkers uit, op de Breese centrum kermis waar zij weer hun hart kunnen ophalen. Uit enkele tientallen attracties op de Ter Rivierenwal en de Grauwe Torenwal hebben enthousiastelingen, groot of klein, keuze te over om wel iets van zijn of haar gading te vinden! Maandag 3 oktober is er de FAMILIEDAG met verminderde prijzen!

Je kan niet alleen plezier maken op de kermis, maar ook genieten van een hapje of een drankje bij de lokale horecazaken. Ook daar is gezelligheid troef.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de ‘Geitenboeren van de Nieuwstad’ op kermismaandag 3 oktober ook hun geitenmarkt. Kleine vriendengroepen overkleden zich daarbij en geven hetzelfde tenue ook aan een geit. Met die geiten trekt men eerst in stoet door het centrum en daarna worden de diertjes, én hun begeleiders, gekeurd. Vanaf 7u00 verzamelen de Geitenboeren in de feesttent op de Nieuwstad voor een ontbijt met spek en eieren. Om 9u30 vertrekken de geitenboeren met hun verklede geiten aan de lagere school De Vuurvogel, en trekken ze in stoet via de Opitterstraat, Hoogstraat en Kloosterstraat naar de Nieuwstad.

Wie?

Kermisuitbaters

Wat?

Bree centrum kermis

Waar?

Grauwe Torenwal, Stadsplein en Ter Rivierenwal.

Wanneer?

Van zaterdag 1 t/m maandag 3 oktober 2022. Telkens van de namiddag.

Bereikbaarheid?

Op de Grauwe Torenwal, Stadsplein en Ter Rivierenwal zijn een aantal parkeerplaatsen ingenomen door de opgestelde attracties. De overige parkings zijn beschikbaar en alle horeca- en handelszaken zijn vlot te voet of met de wagen bereikbaar.

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief