Bree centrum Kermis (oktober)

Bree centrum Kermis (oktober)

Van zaterdag 2 t/m maandag 4 oktober 2021. Telkens van de namiddag.

De kermisuitbaters nodigen op de eerste zondag van oktober de liefhebbers van opwindende attracties, schietkramen, draaimolens, smoutebollen, suikerspinnen en ander lekkers uit, op de Breese centrum kermis waar zij weer hun hart kunnen ophalen. Uit enkele tientallen attracties op de Ter Rivierenwal en de Grauwe Torenwal hebben enthousiastelingen, groot of klein, keuze te over om wel iets van zijn of haar gading te vinden!

Je kan niet alleen plezier maken op de kermis, maar ook genieten van een hapje of een drankje bij de lokale horecazaken. Ook daar is gezelligheid troef.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de ‘Geitenboeren van de Nieuwstad’ op kermismaandag 4 oktober ook hun geitenmarkt. Kleine vriendengroepen overkleden zich daarbij en geven hetzelfde tenue ook aan een geit. Met die geiten trekt men eerst in stoet door het centrum en daarna worden de diertjes, én hun begeleiders, gekeurd. Vanaf 7u30 verzamelen de Geitenboeren in de tent op de Nieuwstad voor een ontbijt met spek en eieren. Om 9u30 vertrekken ze in stoet, met alle geiten door de Breese binnenstad.

Wie?

Kermisuitbaters

Wat?

Bree centrum kermis

Waar?

Grauwe Torenwal en Ter Rivierenwal.

Wanneer?

Van zaterdag 2 t/m maandag 4 oktober 2021. Telkens van de namiddag.

Bereikbaarheid?

Op de Grauwe Torenwal en Ter Rivierenwal zijn een aantal parkeerplaatsen ingenomen door de opgestelde attracties. De overige parkings zijn beschikbaar en alle horeca- en handelszaken zijn vlot te voet of met de wagen bereikbaar. Meer info i.v.m. de bereikbaarheid van de centrumstraten (met de auto) vanwege de centrumwerken 2020-2021 is beschikbaar via downloads en links.

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief