Bree centrum Kermis (oktober)

Bree centrum Kermis (oktober)

Zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 oktober 2020, telkens vanaf de late namiddag.

De kermisuitbaters nodigen op de eerste zondag van oktober de liefhebbers van opwindende attracties, schietkramen, draaimolens, smoutebollen, suikerspinnen en ander lekkers uit, op de Breese centrum kermis waar zij weer hun hart kunnen ophalen. Uit enkele tientallen attracties in het centrum en op de Grauwe Torenwal hebben enthousiastelingen, groot of klein, keuze te over om wel iets van zijn of haar gading te vinden!

Je kan niet alleen plezier maken op de kermis, maar ook genieten van een hapje of een drankje bij de lokale horeca zaken. Ook daar is gezelligheid troef.

Om het kermisweekend af te sluiten, bieden de attractiehouders van de kermis in Bree centrum op maandag nog fikse kortingen aan. Zo duurt het kermisfeest nog ietsjes langer! Geniet ervan!

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de ‘Geitenboeren van de Nieuwstad’ op kermismaandag 5 oktober ook hun geitenmarkt. Kleine vriendengroepen overkleden zich daarbij en geven hetzelfde tenue ook aan een geit. Met die geiten trekt men eerst in stoet door het centrum en daarna worden de diertjes, én hun begeleiders, gekeurd. Vanaf 7u30 verzamelen de Geitenboeren in de tent op de Nieuwstad voor een ontbijt met spek en eieren. Om 9u30 vertrekken ze in stoet, met alle geiten door de Breese binnenstad.

Wie?

Kermisuitbaters

Wat?

Bree centrum kermis

Waar?

Vrijthof, Markt, Hoogstraat (gedeeltelijk), Kloosterstraat en Grauwe Torenwal.

Wanneer?

Zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 oktober 2020, telkens vanaf de late namiddag.

Bereikbaarheid?

De Markt, Hoogstraat (gedeeltelijk) en Kloosterstraat zijn vanaf het einde van de wekelijkse markt op vrijdag tot maandag middernacht verkeersvrij. Op de Grauwe Torenwal zijn een aantal parkeerplaatsen ingenomen door de opgestelde attracties. De overige parkings zijn beschikbaar en alle horeca- en handelszaken zijn te voet bereikbaar.

Naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief